Nieuw vanaf 30 maart 2018!

DE CABOOSE

Hoe zijn we op dit idee gekomen en wat is een Caboose:

Het idee is gekomen van Theo, de broer van Anja die in Canada woont. Een geweldig idee waar wij hem zeer dankbaar voor zijn. Zelf zijn we in oktober 2017 op familie bezoek in Canada geweest en ja hoor u raad het al, wij hebben in een Caboose gelogeerd.

Een caboose is een bemande Noord-Amerikaanse / Canadees spoorwegwagon die aan het einde van een goederentrein wordt gekoppeld. Cabooses bieden onderdak voor bemanning aan het einde van een trein, die lang nodig was om te schakelen en te rangeren, en om uit te kijken naar lastverschuivingen, schade aan apparatuur en lading en oververhitte assen.
Oorspronkelijk waren platte wagons uitgerust met cabines, later werden ze speciaal gebouwd met projecties boven of aan de zijkanten van de wagon zodat de bemanning de trein vanuit een schuilplaats kon observeren. De caboose diende ook als het kantoor van de conducteur, en op lange routes inbegrepen accommodatie en kookfaciliteiten.
Een vergelijkbaar spoorwagonontwerp, de remwagon , werd gebruikt op Britse en Commonwealth-spoorlijnen. Deze leverden de aanvullende functie om te dienen als een aanvullend remsysteem voor treinen die niet zijn uitgerust met een continu remsysteem en om kettingkoppelingen strak te houden.
Cabooses werden gebruikt in elke goederentrein tot de jaren 1980, toen de veiligheidswetgeving die de aanwezigheid van Cabooses en volledige bemanningen vereiste, werd versoepeld. Ontwikkelingen in monitoring en veiligheidstechnologie zoals detectoren voor defecte lijnen en End of Train Device resulteerden in reducties in het aantal bemanningsleden en in de afbouw van Caboose wagons. Tegenwoordig worden ze over het algemeen alleen gebruikt voor railonderhoud of treinen met gevaarlijke materialen, of voor erfgoed- en toeristische spoorwegen.







MEER INFORMATIE

Wat kunt u allemaal verwachten:

Er is slaapplaats voor Maximaal 4 personen. Bedlinnen is niet inbegrepen. In de Caboose is een toilet aanwezig. De douche en eventueel toilet is te gebruiken in het toilet gebouw van de camping. In de keuken blok bevind zich een close in boiler , gasfornuis, oventje, tosti ijzer, koffiezet apparaat, waterkoker, en allerlei servies en bestek ect. Er is verwarming en voor de warme dagen een ventilator. Het terrasje beschikt over een tuinset met 4 niet verstelbare stoelen en een parasol.


Direct naar tarieven