Camping bij de Oisterwijkse bossen

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen, die elk seizoen bijzonder zijn! Ontdek de vele paadjes en speur naar spechten en reeën. Of kom een speurtocht of activiteit doen bij het bezoekerscentrum.

Wat kun je doen in de bossen?
Kies één van de wandelroutes en je kunt wandelen met de route app. Maak een fietstocht over de vele paden en bij het bezoekerscentrum is van alles te doen voor kinderen en volwassenen; verschillende activiteiten, speurtochten en vogels kijken.

De tientallen vennen die verspreid liggen door het gebied stammen uit de laatste ijstijd. De meeste zijn gevormd door de wind: die sleet de laagtes uit en stoof het zand op tot grote hopen eromheen. Later vulden de kommen zich met regenwater.
Je kunt ook allerlei vogels zien op deze wateren: futen, aalscholvers, en eenden zoals de tafeleend, kuifeend en wintertaling. Dankzij passend beheer van Natuurmonumenten groeien in het water bijzondere planten zoals oeverkruid, moerashertshooi en zeldzame sieralgen.

Camping bij de Oisterwijkse bossen en vennen

Camping de Gijzel is te vinden in Helvoirt, aan de rand van de Oisterwijkse bossen en vennen. En op korte afstand gelegen van de steden Den Bosch, Tilburg en Heusden. De camping ligt prachtig in een bosrijke en landelijke omgeving met uitzicht over de weilanden van Midden-Brabant en te midden van het gezellige Brabantse landleven.

Kijk verder op onze site voor meer informatie, foto’s en nieuws.

Graag tot ziens,
Piet & Anja Schuurmans

Er is altijd wat te doen bij de Oisterwijkse bossen en vennen

Begin je dag in de natuur bij Bezoekerscentrum Oisterwijk. Vanaf hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in de Oisterwijkse bossen en vennen. En er is nog veel meer te doen.

Wandelen in de bossen:

Vanaf het gebouw van Natuurmonumenten starten talloze wandelroutes door de bossen en langs de vele vennen die Oisterwijk rijk is. Je vindt deze op het informatiebord buiten. Er zijn ook verschillende wandel- en fietskaarten te koop. Bij het bezoekerscentrum begint ook een route geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Van kinderfeestje tot reeën kijken:

Er is van alles op eigen gelegenheid te beleven in het bos: van het klauterwoud om in te spelen tot mooie uitzichten vanaf één van de vele bankjes die rond de vennen te vinden zijn.
Natuurmonumenten organiseert ook allerlei activiteiten voor jong en oud zoals reeënexcursies tot een winterse wandeling en van een paddenstoelensafari tot Wilde Buitendagen. Ook voor kinderfeestjes met een gids en speurtocht met kompas kun je er terecht.

Fijn tot rust komen

Op de camping staat tot rust komen en gezelligheid voorop.

Landelijke locatie

Tussen de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Ruime zonnige staanplaatsen

Met voor de schaduwliefhebbers grote Treurwilgen om onder te zitten.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram