Camping bij natuurgebied Kampina

Natuurgebied Kampina, is rijk aan flora en fauna. Laat je verrassen door het afwisselende landschap in dit Brabantse natuurgebied. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden.

Camping bij natuurgebied Kampina

Camping de Gijzel is te vinden in Helvoirt, aan de rand van de natuurgebied Kampina. De camping ligt prachtig in een bosrijke en landelijke omgeving met uitzicht over de weilanden van Midden-Brabant en te midden van het gezellige Brabantse landleven.

Kijk verder op onze site voor meer informatie, foto’s en nieuws.

Graag tot ziens,
Piet & Anja Schuurmans

Van ree tot ijsvogel

Door de rijke flora en fauna is het zonder twijfel één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Die vele dieren en planten vind je hier dankzij de afwisselende landschappen. Zo kunt u op de Kampina ineens oog in oog staan met een prachtig ree en bij de beken kan ineens een ijsvogel voorbijflitsen.

Kampina breidt zich uit:
Laat u ook verrassen door een heel ander landschap op de Kampina dan de typische heide. Natuurmonumenten heeft namelijk hard gewerkt om de Kampina te laten aansluiten op andere natuurgebieden. Zo is er volop nieuwe natuur ontwikkeld op voormalige landbouwgronden in Smalwater, Banisveld en het Dal van de Beerze.Door deze nieuwe natuurgebieden kunt u heerlijk ongestoord wandelen. Tijdens de wandeling door het Dal van Beerze komt u bijvoorbeeld langs beken die weer mogen slingeren en overstromen. U kunt steeds meer vogels zien op de overstromingsvlakte.

Fijn tot rust komen

Op de camping staat tot rust komen en gezelligheid voorop.

Landelijke locatie

Tussen de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Ruime zonnige staanplaatsen

Met voor de schaduwliefhebbers grote Treurwilgen om onder te zitten.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram