Camping in het Groene Woud

Het Groene Woud bestaat uit tien gemeenten die liggen tussen de steden ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Het is een grootschalig natuurgebied, bestaande uit authentieke landschappen. Het Groene Woud biedt zowel de rust van de natuur, als een dag vol avontuur. Het is er rustig en groen, met grote variatie aan landschap en cultuur. Je kan er op verschillende op uittrekken in het Groene Woud: wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of kanoën. Ben je op zoek naar een camping nabij het Groene Woud? Dan is Camping de Gijzel een goede optie! De camping ligt vlakbij het Groene Woud.

Camping in het Groene Woud

Camping de Gijzel is te vinden in Helvoirt, aan de rand van het Groene Woud. De camping ligt prachtig in een bosrijke en landelijke omgeving met uitzicht over de weilanden van Midden-Brabant en te midden van het gezellige Brabantse landleven.

Kijk verder op onze site voor meer informatie, foto’s en nieuws.

Graag tot ziens, Piet & Anja Schuurmans

Wandelen in het Groene Woud

In het Groene Woud zijn verschillende wandelroutes. Het wandelroutenetwerk van het Groene Woud is geopend in 2011 en bied 900 kilometer aan wandelroutes. Via dit netwerk kan je zelf een route uitstippen. Informatiepanelen bij de startpunten vertellen meer over de verschillende wandelroutes. Het wandelroute netwerk is aangelegd door vrijwilligers. Er zijn elf wandelkaarten ontwikkeld met verschillende routes door elke gemeente. Ook is er een wandelboekje met een lange afstandswandeling van 250 kilometer. De wandelkaarten en het wandelboekje zijn verkrijgbaar bij VVV kantoren in het Groene Woud. Ook zijn er diverse wandelroutes verkrijgbaar in een van de acht bezoekerscentra van het Groene woud.

Fietsen in het Groene Woud

Het Groene Woud heeft een fietsroutenetwerk dat verschillende fietswegen in Brabant met elkaar verbindt. Elke fietsweg heeft verschillende knooppunten waar de route verder wordt aangegeven of waar van richting kan worden veranderd. Deze knooppunten worden aangegeven met borden langs de fietswegen. Zo is het makkelijk om zelf een fietsroute uit te stippelen. Ook zijn er bij verschillende VVV kantoren in het Groene woud kaarten van fietsroutes verkrijgbaar. Behalve de fietsroutes zijn er in het ook Groene Woud ook themaroutes uitgezet. Dit zijn fietsroutes rondom een bepaald thema, zoals kunst, cultuur of religie. Ook zijn er diverse mountainbike routes in het Groene Woud. Via Routes in Brabant en Ons Brabant Fietst is een groot deel van de themaroutes en mountainbike routes (MTB-routes) gratis te downloaden.

Fijn tot rust komen

Op de camping staat tot rust komen en gezelligheid voorop.

Landelijke locatie

Tussen de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Ruime zonnige staanplaatsen

Met voor de schaduwliefhebbers grote Treurwilgen om onder te zitten.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram